FAQ’s

Indien u een vraag heeft die hier niet vermeld staat, stel hier uw vraag en u krijgt via de mail een antwoord.

Vraag: Wat zijn parabenen?
Antwoord: Parabenen zijn een mix van chemische stoffen, die gebruikt worden als conserveringsmiddelen in onder andere huidverzorgingsartikelen en schoonmaakmiddelen. In cosmetica wordt het grootschalig gebruikt sinds ongeveer 1950. (Bron: Wikipedia)

Vraag: Zijn parabenen gevaarlijk?
Antwoord: Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat parabenen slecht zijn of dat er een verband is tussen parabenen en (borst-)kanker. Wel is algemeen bekend dat parabenen een allergie kunnen veroorzaken.

Vraag: Moet je een potje met parabenen voortaan laten staan?
Antwoord: De keuze is helemaal aan jou. Harde bewijzen dat parabenen gevaarlijk zijn, zijn er niet. Maar het is natuurlijk goed mogelijk dat je je prettiger voelt bij een parabeen-vrij en zo natuurlijk mogelijk product.

Vraag: Wat is SLS en SLES?
Antwoord: SLS (sodium lauryl sulfaat) en SLES (sodium laureth sulfaat) is zeep. Het heeft het vermogen te schuimen. Het zijn surfactants (of oppervlakte actieve stoffen). Surfactants zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie of vet op te lossen; je kunt met surfactants je huid dus reinigen. Doordat surfactants de oppervlakte spanning verlagen, produceren ze schuim en maken ze producten beter smeerbaar.

Vraag: Zijn SLS en SLES gevaarlijk?
Antwoord: Ondanks alle negatieve berichten over Sodium Lauryl Sulphate is er geen bewijs dat het kankerverwekkend of toxisch is. Sodium Lauryl Sulphate staat bovenaan de lijst van veroorzaker van huidirritatie.